NL FR
Nieuws
Codiplan vzw

www. codiplan.be


Op 4 oktober 2006 werd de vzw Codiplan opgericht door de drie landbouworganisaties Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat en Féderation Wallone de l’Agriculture. Ze heeft als doel het beheren van de Sectorgids voor de primaire dierlijke productie en richt zich in eerste instantie tot landbouwbedrijven die een autocontrolecertificaat willen behalen. Daarnaast richt Codiplan vzw zich ook tot alle afnemers van de primaire dierlijke sector die het autocontrolesysteem in hun afspraken met hun leveranciers aanvaarden. Door het onderzoek naar de uitwisselbaarheid van de Sectorgids autocontrole met buitenlandse standaarden zullen de gecertificeerde bedrijven ook gemakkelijker kunnen werken in een breder Europees kader. CodiplanPlus kadert in de overeenkomst tot uitwisselbaarheid met de Duitse Standaard Q&S (Qualität und Sicherheit), waarin dieren onder beide kwaliteitsstandaarden geleverd kunnen worden zonder bijkomende controle. CodiplanPlus is uitsluitend samen met de Sectorgids G 037/G 040 voor de primaire dierlijke productie te gebruiken en toepasbaar op varkensbedrijven die hun dieren naar de Duitse Q&S-markt wensen te commercialiseren. Voor zeugenbedrijven die biggen leveren aan Certus-mestvarkensbedrijven worden Codiplan en CodiplanPlus door Certus als voorwaarde gesteld. Codiplan omvat het algemeen gedeelte en het specifieke gedeelte voor varkens van de Sectorgids G 037/G 040 en CodiplanPlus bekijkt een aantal bijkomende vereisten. Deze bijkomende vereisten omvatten zowel wettelijke (milieu)bepalingen die niet in de Sectorgids opgenomen zijn, als bovenwettelijke vereisten die voor de Q&S-markt van belang zijn. Het is de bedoeling dat de bijkomende checklist van CodiplanPlus tijdens de audit van de Sectorgids G 037/G 040 mee gecontroleerd wordt.

Vlees.be

www.vlees.be


Op deze website vindt u algemene informatie over varkens-, rund-, kalfs- en lamsvlees. Ook de verschillende versnijdingen en bereidingswijzen van deze vleessoorten kan u hier raadplegen. Naast recepten, kookdemo’s, praktische bereidingstips en handige weetjes over vlees, vindt u er eveneens voedingsinformatie, zelfs voor de allerkleinsten.

Meesterlyck

www.meesterlyck.be


Op deze website vindt u meer informatie over het Meesterlyck-label: historiek en imago, de normen en controles. Verder wordt ook de promotiecampagne toegelicht en kan u er recepten terugvinden.

Ovocom - Bemefa

www.ovocom.be


Alle door de Certus-erkende varkensproducent aangekochte voedermiddelen (voor biggen, zeugen en vleesvarkens) moeten afkomstig zijn van GMP-erkende fabrikanten, met uitzondering van enkelvoudige voedermiddelen (grondstoffen) afkomstig van collega-landbouwers. De GMP-standaard werd opgesteld door OVOCOM vzw, het overleg platform voor de ondernemingen actief in de diervoederketen. Het hoofddoel van dit platform is bij te dragen tot de productie van veilige diervoeders.


www.bemefa.be


Bemefa treedt op als Beroepsvereniging van Mengvoederfabrikanten.